Free cookie consent management tool by TermsFeed Update cookies preferences ΕΣΠΑ: Επιδότηση 70% σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας

Επιδότηση 70% σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας μέσω ΕΣΠΑ

Επιδότηση 70% σε επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας μέσω ΕΣΠΑ

Από σήμερα, και για δύο μήνες, ξεκινά η περίοδος υποβολής του προγράμματος « Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης» προυπολογισμού 30.000.000€. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων σε περιοχές που επηρεάζονται από τη μείωση της λιγνιτικής παραγωγής, προκειμένου να αξιοποιηθεί η προυπάρχουσα εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουν με στόχο τη διατήρηση και βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών οικονομιών ή/και τη δημιουργία νέων ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα αφορά υφιστάμενες μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις και αιτήσεις χρηματοδότησης από 20.000€ έως 100.000€, ενώ για τις υπό ίδρυση και νεοσύστατες επιχειρήσεις έχει προδημοσιευτεί το πρόγραμμα «Ίδρυση Επιχειρήσεων & Ενίσχυση Νέων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης» προϋπολογισμού 20.000.000€.

 

Τι χρηματοδοτείται

Επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη σύγχρονων τεχνολογιών, σύγχρονων και καινοτόμων διαδικασιών και μέσων στην παραγωγική διαδικασία, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/και παρεχόμενων υπηρεσιών και των εν γένει δραστηριοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένων και των ενεργειών οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, και υποδομές. Ενδεικτικά και όχι περιοριστικά σε ένα επενδυτικό σχέδιο δύναται να περιλαμβάνονται οι κάτωθι δαπάνες:

  • Δαπάνες για κτίρια και περιβάλλοντα χώρο
  • Δαπάνες εξοπλισμού & μεταφορικών μέσων
  • Δαπάνες λ​​ογισμικού
  • Δαπάνες για παροχή υπηρεσιών

 

Ποιες επιλέξιμες δαπάνες μπορούμε να εξυπηρετήσουμε

Η IP Partners μπορεί να σας παρέχει τις υπηρεσίες και τον εξοπλισμό σε μια μεγάλη γκάμα επιλέξιμων δαπανών των κατηγοριών «Ψηφιακός Εξοπλισμός Γραφείου» και «Δαπάνες για Παροχή Υπηρεσιών». Και στις δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο είδος και στα όρια της δαπάνης:

 

Ψηφιακός Εξοπλισμός Γραφείου

 

  • Επιλέξιμες είναι οι δαπάνες για την προμήθεια, μεταφορά και εγκατάσταση ψηφιακού εξοπλισμού, όπως:

 

Δεν είναι επιλέξιμες οι δαπάνες που αφορούν σε προμήθεια tablets, κινητών τηλεφώνων και τηλεοράσεων.

 

Δαπάνες για Παροχή Υπηρεσιών

 

  • Υπηρεσίες προμήθειας/χρήσης Λογισμικού υπό καθεστώς «Software as a Service», «cloud computing» ή άλλο παρεμφερές αυτού. Επιλέξιμες είναι κάθε μορφής δαπάνες που αφορούν στην προμήθεια, στην εγκατάσταση, καθώς και στην παραμετροποίηση του λογισμικού.
  • Τεχνικές Μελέτες απαραιτήτως συνδεόμενες με δαπάνες του επενδυτικού σχεδίου.

 

Περισσότερες Πληφορίες

  • Επικοινωνήστε με το Υποκατάστημα Δυτικής Μακεδονίας της IP Partners
  • Δείτε τις επικαιροποιημένες προσκλήσεις στο espa.gr
    • Ενίσχυση υφιστάμενων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης
    • Ίδρυση επιχειρήσεων & ενίσχυση νέων ΜΜΕ στις περιοχές των Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Μεγαλόπολης

Επιστροφή στο blog